Schalken Computer Services

Schalken Computer Services is een ICT bedrijf waar particulieren en bedrijven terecht kunnen voor herstel, onderhoud en aankoop van multimedia apparatuur

Naast het leveren van hardware en software bieden wij diverse diensten om u een oplossing te bieden voor al uw computer gerelateerde problemen. Of het nu gaat om privégebruik of voor een uitgebreid professioneel computernetwerk.

Schalken Computer Services komt bij u thuis of op de werkvloer om de problemen of wensen te bespreken en op te lossen.

Schalken Computer Services heeft al sinds 1989 specialistische ervaring en houdt zich bezig met particulieren, MKB bedrijven en in het onderwijs.

Computer onderhoudsbeurt

Computers zijn onmisbare ondingen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle gebruikers regelmatig gefrustreerd achter de pc zit. De helft daarvan schopt en slaat de computer zelfs. Het zal u niet verbazen als ik u vertel dat dat niet helpt.

Computers zijn net als een auto onderhevig aan onderhoud. Stof hoopt zich op binnen de computerkast waardoor de noodzakelijke koeling van de onderdelen steeds moeilijker wordt. Bij regelmatig gebruik moet de binnenkant zeker eens per jaar worden schoongemaakt.

Maar niet alleen stof is een spelbreker. Allerlei gewenste maar ook ongewenste software kan frustrerende problemen veroorzaken. Traagheid en vastlopen zijn bij gebruikers het grootste probleem. Regelmatig opschonen van de harddisk kan al veel problemen voorkomen.

Ook is het belangrijk om de computer up-to-date te houden. Microsoft werkt normaal gesproken uw systeem automatisch bij maar ook andere programma’s en software ter ondersteuning van uw hardware (drivers) verouderen en moeten bijgewerkt worden.

Beschouw dit als een onderhoudsbeurt voor uw computer. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Wat wordt er allemaal o.a gecontroleerd:

  • De computer eigenschappen
  • Het besturingssysteem
  • De hardware - stuurprogramma’s
  • Software, vooral op updates