Schalken Computer Services

Schalken Computer Services is een ICT bedrijf waar particulieren en bedrijven terecht kunnen voor herstel, onderhoud en aankoop van multimedia apparatuur

Naast het leveren van hardware en software bieden wij diverse diensten om u een oplossing te bieden voor al uw computer gerelateerde problemen. Of het nu gaat om privégebruik of voor een uitgebreid professioneel computernetwerk.

Schalken Computer Services komt bij u thuis of op de werkvloer om de problemen of wensen te bespreken en op te lossen.

Schalken Computer Services heeft al sinds 1989 specialistische ervaring en houdt zich bezig met particulieren, MKB bedrijven en in het onderwijs.

Computer her-installatie

Een computer her-installatie wordt alleen uitgevoerd indien:

  • De computer of laptop zeer hardnekkige virussen/malware bevat die niet te verwijderen zijn.
  • De computer of laptop zeer technische problemen vertoont.
  • De computer of laptop zeer traag geworden is.

Indien wij een computer her-installatie gaan uitvoeren betekent dit dat alle gegevens die nu op de computer of laptop staan verwijderd zullen worden. Uiteraard kunnen wij voor de computer her-installatie een back-up maken van de gegevens die u wilt bewaren.

De programma’s (Word, Excel etc) dienen echter dan opnieuw te worden geïnstalleerd. Zorg er daarom altijd voor dat u over een licentiecode beschikt van de door u in bezit zijnde  software.

Bij een computer her-installatie kan het voorkomen dat ook de harde schijf vervangen dient te worden. Indien een schijf rare geluiden maakt bijvoorbeeld een krakend of tikkend geluid, dan is dat een signaal dat de schijf elk moment kapot kan gaan. Het is dan ook verstandig om de hardware direct te vervangen voordat de computer her-installatie uitgevoerd zal worden.

Als een harde schijf kapot is dan kan deze toch nog een tijdje benaderbaar zijn of heel langzaam zijn werk doen. Als u dit meemaakt is het zaak om meteen actie te ondernemen voordat u uw kostbare gegevens als verloren moet beschouwen.