Schalken Computer Services

Schalken Computer Services is een ICT bedrijf waar particulieren en bedrijven terecht kunnen voor herstel, onderhoud en aankoop van multimedia apparatuur

Naast het leveren van hardware en software bieden wij diverse diensten om u een oplossing te bieden voor al uw computer gerelateerde problemen. Of het nu gaat om privégebruik of voor een uitgebreid professioneel computernetwerk.

Schalken Computer Services komt bij u thuis of op de werkvloer om de problemen of wensen te bespreken en op te lossen.

Schalken Computer Services heeft al sinds 1989 specialistische ervaring en houdt zich bezig met particulieren, MKB bedrijven en in het onderwijs.

Wat nemen wij in behandeling?

Schalken Computer Services kan u van dienst zijn bij de volgende zaken:

 • Onderhoud aan laptops, computers, smartphones, tablets, Smart TV, internet en printers
 • Reparatie van alle bovenstaande produkten
 • Ook repareren wij kapotte schermen van uw smartphone, laptop en/of tablet
 • Verkoop en advies bij aanschaf van deze produkten
 • Verkoop en advies van alle gerelateerde artikelen
 • Verbetering van uw draadloze internet bereik thuis

Computer her-installatie

Een computer her-installatie wordt alleen uitgevoerd indien:

 • De computer of laptop zeer hardnekkige virussen/malware bevat die niet te verwijderen zijn.
 • De computer of laptop zeer technische problemen vertoont.
 • De computer of laptop zeer traag geworden is.

Indien wij een computer her-installatie gaan uitvoeren betekent dit dat alle gegevens die nu op de computer of laptop staan verwijderd zullen worden. Uiteraard kunnen wij voor de computer her-installatie een back-up maken van de gegevens die u wilt bewaren.

De programma’s (Word, Excel etc) dienen echter dan opnieuw te worden geïnstalleerd. Zorg er daarom altijd voor dat u over een licentiecode beschikt van de door u in bezit zijnde  software.

Bij een computer her-installatie kan het voorkomen dat ook de harde schijf vervangen dient te worden. Indien een schijf rare geluiden maakt bijvoorbeeld een krakend of tikkend geluid, dan is dat een signaal dat de schijf elk moment kapot kan gaan. Het is dan ook verstandig om de hardware direct te vervangen voordat de computer her-installatie uitgevoerd zal worden.

Als een harde schijf kapot is dan kan deze toch nog een tijdje benaderbaar zijn of heel langzaam zijn werk doen. Als u dit meemaakt is het zaak om meteen actie te ondernemen voordat u uw kostbare gegevens als verloren moet beschouwen.

ADSL/Kabel/Glasvezel installatie

Veel internet providers geven u een doe het zelf pakket, het klinkt heel makkelijk maar vaak is dat niet het geval. Waarom zelf proberen als u het door Schalken Computer Services kunt laten uitvoeren. U heeft dan de beste kwaliteit via Schalken Computer Services, en zo voorkomt u onnodige storingen en bereikt u de hoogste mogelijke snelheid die u kan behalen. Tevens weet u zeker dat u veilig zit, want internet bied veel mogelijkheden tot onveilige toetreding.

Maar dat is niet alles, want met ADSL/Glasvezel en kabelinternet kan veel meer:
Schalken Computer Services kan u namelijk ook verder helpen met het aansluiten van meerdere computers op 1 internetverbinding, of bijvoorbeeld virusproblemen verhelpen en voorkomen.
Bij een installatie door een “kennis” of niet professional, willen zich er nog wel eens wat problemen voordoen. Zo kennen deze vaak niet de regels waar u zich aan dient te houden voor een optimale snelheid. Maar ook problemen door gebruik te maken van de verkeerde kabel, verkeerd aansluiten van de kabel, of zelfs te lange kabels. Allemaal vervelende problemen die uiteindelijk veel meer geld en zelfs ergernissen zullen opwekken.

Wat zijn de voordelen van een installatie van internet door Schalken Computer Services?

 • Snel en vakkundig uw ADSL/Kabel/Glasvezel verbinding geïnstalleerd.
 • Direct en always-on internetten.
 • Zeer voordelige tarieven.
 • Professionele ondersteuning.
 • Een stukje extra service vanuit Schalken Computer Services.
 • Installatie garantie.
 • Mogelijkheid tot extra diensten, reparatie.

Computer reparatie

Een her-installatie is alleen aan te raden wanneer:

 • Uw computer of laptop virussen of malware bevat die niet te verwijderen zijn.
 • Uw computer of laptop erge technische problemen heeft.
 • Uw computer of laptop erg traag is geworden.

Als een her-installatie wordt uitgevoerd gaan alle gegevens die op uw computer of laptop staan verloren. Wij kunnen uiteraard een back-up van de gegevens die u wilt bewaren maken.

Als wij een her-installatie uitvoeren kan het zo zijn dat de harde schijf vervangen dient te worden. Dit gebeurt wanneer er symptomen zijn dat de harde schijf bijna kapot is, bijvoorbeeld als de harde schijf rare geluiden maakt. Het is in dat geval verstandig om uw hardware voor de her-installatie te vervangen.

Backup van gegevens

Schalken Computer Services kan een back-up maken van persoonlijke gegevens en bestanden (foto’s, documenten, mail, muziek etc.) Ook indien de computer of laptop niet meer opstart zijn we in staat om toch nog een back-up te maken.
Uw persoonlijke gegevens zijn erg belangrijk voor u. Daarom zal de back-up zo goed als mogelijk uitgevoerd worden.
Helaas kan het wel eens voorkomen dat de harde schijf niet meer uit te lezen is. In dat geval kunnen wij geen back-up voor u maken. Wel kan de schijf eventueel opgestuurd worden naar een data recovery center. De kosten kunnen dan wel aardig oplopen. Het is dan ook aan te raden om zelf regelmatig een back-up te maken bijvoorbeeld op een externe harde schijf. Heeft u nog geen externe harde schijf dan kunnen we deze aan u leveren.
Wij kunnen een back-up (reservekopie) maken van bestanden die u veilig wilt stellen. Mocht de computer of laptop niet meer opstarten, dan kunnen wij altijd proberen alsnog uw bestanden terug te halen!

Draadloos internet

Kies voor draadloos internet, wanneer u geen kabels in het zicht wilt hebben. Schalken Computer Services kan dit voor u verzorgen.

Voordelen van draadloos internet.
U kunt op elke plek in en om het huis verbinding maken met internet zonder dat daar extra bedrading voor aangelegd hoeft te worden.
U kunt daardoor bijvoorbeeld met uw tablet in de tuin op internet surfen, terwijl uw zoon in de woonkamer op de laptop zit te studeren.
Uw draadloos wordt beveiligd met een netwerk sleutel, zodat niet zomaar iedereen op uw netwerk kan.

Hoe werkt dit.
Vaak is de modem die u van uw provider heeft gekregen niet geschikt voor draadloos internet, of is het signaal niet sterk genoeg om u overal in huis van internet te voorzien. Om te zorgen dat u wel overal draadloos internet heeft sluiten wij een extra of sterkere router (draadloze zender) aan op uw modem. Internet wordt van het modem naar de router gestuurd, die er vervolgens voor zorgt dat u draadloos internet heeft. Uw PC wordt voorzien van een draadloze ontvanger, waardoor deze ook gebruik kan maken van het draadloze netwerk. Laptops hebben vaak al een draadloze ontvangen ingebouwd, mocht dit niet zo zijn, dan leveren wij direct de juiste hardware voor  u. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk. Als deze is geïnstalleerd, dan kunt u ook met uw laptop op het draadloze netwerk. Heeft u een modem dat wel draadloos internet ondersteund, maar u heeft geen signaal? Ook dan kunnen wij voor u het probleem verhelpen.

Computer onderhoudsbeurt

Computers zijn onmisbare ondingen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle gebruikers regelmatig gefrustreerd achter de pc zit. De helft daarvan schopt en slaat de computer zelfs. Het zal u niet verbazen als ik u vertel dat dat niet helpt.

Computers zijn net als een auto onderhevig aan onderhoud. Stof hoopt zich op binnen de computerkast waardoor de noodzakelijke koeling van de onderdelen steeds moeilijker wordt. Bij regelmatig gebruik moet de binnenkant zeker eens per jaar worden schoongemaakt.

Maar niet alleen stof is een spelbreker. Allerlei gewenste maar ook ongewenste software kan frustrerende problemen veroorzaken. Traagheid en vastlopen zijn bij gebruikers het grootste probleem. Regelmatig opschonen van de harddisk kan al veel problemen voorkomen.

Ook is het belangrijk om de computer up-to-date te houden. Microsoft werkt normaal gesproken uw systeem automatisch bij maar ook andere programma’s en software ter ondersteuning van uw hardware (drivers) verouderen en moeten bijgewerkt worden.

Beschouw dit als een onderhoudsbeurt voor uw computer. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Wat wordt er allemaal o.a gecontroleerd:

 • De computer eigenschappen
 • Het besturingssysteem
 • De hardware - stuurprogramma’s
 • Software, vooral op updates

Virus/spyware verwijderen

Schalken Computer Services is gespecialiseerd in het verwijderen van virussen.
Computervirussen installeren zich onopgemerkt op uw computer of laptop, ze zorgen vaak voor een slechtere werking van uw computer of laptop.  Een virus verwijderd bijvoorbeeld bestanden of beschadigd ze.

Virussen verwijderen is niet gemakkelijk. Door het verkeerd te toen kunt u er juist voor zorgen dat u de werking van de virus verergert. Laat dit dus doen door een specialist.
Hoe herkent u een virus?

Mogelijk heeft u een virus opgelopen bij de volgende symptomen:

 • Uw computer of laptop werkt plots langzamer dan voorheen.
 • Uw computer of laptop valt regelmatig uit of start niet meer goed op.
 • Uw computer of laptop start steeds uit zichzelf opnieuw op.
 • Programma’s werken niet meer hoe ze horen te werken.
 • Uw kunt uw harde schijf niet meer benaderen.
 • Uw computer of laptop geeft rare meldingen.
 • Uw antivirus programma werkt niet meer of is uitgeschakeld.
 • Uw computer of laptop speelt rare geluiden of muziek af.
 • Uw computer of laptop kan geen printopdrachten meer versturen naar uw printer.